Saturday 17 July 2010

Bara Live RL

Vira Broome (lika trevlig rl som i sl) och jag gav oss ut på äventyr i RL i torsdags. Hela vägen över skåne till Kristianstad för att se Bara Jonson LIVE i det riktiga livet minsann:)

Bara spelade hela veckan på Harrys bar, en liten mysig bakgård omgärdad av gamla byggnader.
Vi kom dit före Mr Jonson men jag såg honom direkt när han kom in och gick fram och hälsade. Han lite förvånad; Kände du igen mig? Haha klart jag gjorde:) När hälsningsfraser och kramar var avklarade satt vi och pratade fram tills Bara skulle påbörja dagens första akustiska set - för ätande publik och två Bara stalkers hihi.

Det var otroligt kul att se honom på riktigt och höra honom sjunga utan lagg;) Som vanligt så var det ett fantastiskt set med blandat covers och eget material.
Enda problem vi hade var att vi från sl är ju vana vid gestures och vingar men vi försökte MMMmmmMMMMa på så gott det gick. Bara inledde den låten med att säga att detta är den bästa låten att sjunga med i när man äter:) vi skrattade men det verkade inte gå hem hos den ätande publiken som var med intresserade av maten än att applådera :(

Som vanligt grät Vampin en skvätt när han spelade Far n' Away men det hör till - Vira bara skrattade åt mig hihi:)

Efter första setet satt vi och pratade igen - Ja Bara är lika cool och trevlig rl. Efter en stund tillkom även ElMaco Gomes (sl namn) som även varit där på måndagen då HBO spelade in Bara live för dokumentären de gör om Bara storyn.

Dagens andra set var för drickande gäster - det blev lite requests på covers från den del av publiken som inte var mer intresserade av vad de hade i glasen än att applådera, och det var ju kul.

Dock påpekar jag igen... Bara... Creedence låten... NEJ!!! Jag är allergisk mot denna låt som ska spelas på alla (nu ska jag svära) jämrans fester där det finns en gitarr!!!
Förutom hatlåten så var det lika bra som vanligt och ljudet var bättre - ätande gäster är tydligen känsliga för hög musik;)

Direkt efter detta akustiska set klättrade Bara så upp på scenen - fram tills nu hade han spelat på golvet, en scen som var ganska högt upp och tyvärr hade en del saker ivägen för att det skulle gå att ta bra bilder. Nu var det så äntligen dags för oss att höra honom spela med albumet som backtrack.
Bara hade lite problem med sitt ljud i första låten Jacksonville men det löste sig. Men det var nog ingen utom vi tre från sl som märkte av det. Albumet är riktigt riktigt bra och att höra det semi live var himla kul:) Såklart så inköptes ju Baras första album på plats, ett album som ENDAST såldes på Kristianstadsdagarna - never to be sold again:) Dock för er andra Bara fans så kommer han att släppa ett full längds album, lite omgjord senare.

Nu hoppas vi att det blir många fler spelningar i RL och att fler kan se Bara. Och då med ett band på scen. Vad jag skulle vilja se är en mix av akustiskt och fullt band det vore det optimala:)

Jag är så glad att jag tog mig i kragen och åkte dit. Alla ni som inte kunde - ni missade verkligen något:) Det var fantastiskt roligt och Bara... YOU ROCK!! TooDooo TooooDoooo

Det kommer en recension av albumet snart, jag lovade ge konstruktiv kritik och hahaha det är inte så lätt med ett så bra album:)

6 comments:

  1. Love it, love it, love it!!! ;)

    ReplyDelete
  2. Du var precis lika trevlig i RL som du är på SL du också.. kändes inte som det var första gången vi "träffades"
    Bara var kanon bra och det var himla synd att alla ni andra missade honom..
    Låter lite hemskt.. men jag kunde inte låta bli att skratta lite åt dig, men samtidigt så sa jag ju också att snart behöver du ju inte gråta mer när du hör låten ;)

    ReplyDelete
  3. Attans att man är 08:a... Skulle ha älskat att vara där och hört the one and only Bara live.

    Kommer att jaga hans album med ljus och lykta...

    ReplyDelete
  4. Va roligt att ni hade en sån lyckad kväll. Verkligen roligt att få läsa och ta del av. Tack!

    /Millimina

    ReplyDelete
  5. Ja det var verkligen kul att få träffa Vampi, Vira och ElMaco.. underbara människor :)

    Och igår, som var min sista dag på Harry's för denna gång, kom både May fra Danmark och Scania till spelningen. Jättekul att träffa dem också.
    Så min 45 min. korta spelning förvandlades till 90 min. Jag kunde helt enkelt inte sluta spela ;))
    Tack alla ni som var här.. i person eller i tanke :)

    Jag hoppas kunna komma och spela på lite olika ställen här i Sverige innan sommaren är över.. så har ni tips om var så hör gärna av er.

    ReplyDelete
  6. You post less often than me my love :) Must be the regular meals
    xxx

    ReplyDelete